Музична мова «віденських класиків» часто асоціюється зі стрункістю форми, ясністю гармонії й прозорістю фактури. Твори цього періоду для кожного класичного музиканта є «основою основ». Безсмертні Моцарт і Гайдн — це цілий музичний всесвіт, який, хоча й заснований на класицистичних ідеалах, далеко не є повністю розгаданим, і дає нам можливість вже понад два століття відкривати все нові й нові відтінки й можливості до інтерпретації цієї музики.

Цей концерт унікальний тим, що на одній сцені, в одному оркестрі разом із досвідченими музикантами INSO під батутою відомого віденського диригента Георга Кугі, виступатимуть учні Львівської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату імені Соломії Крушельницької віком від 11 до 17 років, які отримають можливість музикувати пліч-о-пліч зі своїми старшими колегами і виконати разом із ними ключові твори в історії класичної музики, а також акомпанувати досвідченому й надзвичайно талановитому солістові — Андрієві Драгану.

Прозвучать увертюри до двох опер Моцарта, що належать до найвиконуваніших у світі: «Чарівна флейта» і «Так чинять усі». Будучи оркестровим вступом до опери, увертюра часто є певним «віддзеркаленням» сюжету і музики всієї опери. Фортепіанний концерт № 6, сольну партію у якому виконає Андрій Драган, належить до ранніх фортепіанних концертів Моцарта і написаний у 1776 р., коли Моцарту було 20. Незважаючи на це, у цьому концерті є багато моментів, які варті захоплення. В програмі концерту прозвучить ще один з найвідоміших творів композитора – «Маленька нічна серенада».

Назву «Годинник» 101-ша симфонія Йозефа Гайдна отримала завдяки характерному ритмічному акомпанементу в другій частині симфонії, який дуже нагадує цокання годинника. Симфонію Гайдн написав для лондонської публіки, і вона сприйняла її з великим захопленням — настільки великим, що першу та другу частину на прем’єрі виконували двічі, бо публіка викликала її «на біс».

Після концерту учні ЛССМШІ ім. Соломії Крушельницької отримають сертифікати про пройдений курс оркестрової гри Академії оркестру «INSO-Львів»

 

Концерт проходить за спонсорської підтримки канадського мецената українського походження пана Ричарда Козака